Sport

Nu mai schimbăm de Rapid, sau Rapid nu mai scapă de Astra Giurgiu?

Victoria din Giuleşti de luni seară, 5 noiembrie, a venit cât se poate de firesc, chiar dacă presa naţională s-a grăbit s-o prezinte drept o surpriză. 2-0 pentru Astra Giurgiu în compania Rapidului – în compania actualului Rapid – indiferent de arenă, este cel mai logic dintre rezultatele posibile. Cine are idee despre disciplina sportivă numită fotbal, în campionatul Ligii I din România, în anul de graţie 2012, nu se putea gândi la un alt deznodământ într-o confruntare Astra-Rapid.

Dubla lui Tembo din minutele 30 şi 69, evident, a repus pe tapet plecarea lui Copos, renunţarea la majoritatea fotbaliştilor vişinii, scufundarea planetei, dispariţia balenelor turcoaz plus alte blah-blah-uri, de fiecare dată revenite în actualitate când Rapid pierde acasă. Când te afli însă la patru puncte de retrogradare şi la opt de cupele europene, ocupând un patetic loc 10 în campionat, cu greu mai poţi pretinde că ai bulversat calculele pariorilor, numai pentru că te numeşti Rapid Bucureşti.

Una peste alta, Rapid nu a scăpat de coşmarul numit Astra Giurgiu nici în sferturile Cupei României, acolo unde va da din nou piept cu elevii lui Valentin Sinescu într-o singură manşă ce se anunţă pe viaţă şi pe moarte. De ce? Pentru că a doua competiţie internă devine de acum unica modalitate a vişiniilor de a mai prinde o cupă europeană. Din fericire pentru rapidişti, meciul se va disputa în Giuleşti, dar după ce s-a întâmplat luni seară, nu se poate vorbi de o favorită certă la calificare. Fie şi pentru că Astra Giurgiu, după surprinzătorul egal al Pandurilor cu lanterna roşie din Severin, s-a cocoţat până pe locul secund în clasament, fiind precedată doar de Steaua, evident viitoarea campioană a ţării.

Vestea proastă în Cupa României rezidă în ţintarul pe mai departe al competiţiei. Învingătoarea dintre Rapid şi Astra va juca în semifinale cu învingătoarea dintre CFR Cluj şi Dinamo. În timp ce în cealaltă jumătate a tabloului, învingătoarea dintre Ceahlăul şi Oţelul Galaţi va disputa penultimul act al competiţiei cu învingătoarea dintre Petrolul Ploieşti şi Concordia Chiajna.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!