Social

Numărul giurgiuvenilor care se prezintă la medic acuzând probleme dermatologice a crescut cu 20% faţă de anul trecut

soare-beneficiiSoarele devine în această perioadă cel mai periculos duşman al sănătăţii noastre. Expunerea prelungită sub directa acţiune a razelor solare poate da naştere unor probleme dermatologice precum eczemele sau micozele şi pot agrava unele boli deja existente sau a aluniţelor.

În Giurgiu, numărul pacienţilor care se prezintă la medicul dermatolog au crescut cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, explicaţia fiind dată de faptul că în 2013, temperaturile ridicate au fost consemnate mai devreme decât în 2012.

Arsurile provocate de soare pot fi evitate cu ajutorul unor creme adecvate. Medicii spun că în această perioadă trebuie să fim atenţi şi la aluniţe, expunerea la soare fiind una periculoasă pentru o parte dintre ele.

O altă categorie sensibilă este reprezentată de copii. În perioadele de caniculă, aceştia pot ieşi în aer liber doar dimineaţa până la ora 10.00 sau după ora 18.00 atunci când forţa razelor solare este mai scăzută.

Doctorul Alina Chiosea susţine că fiecare persoană care se confruntă cu o problemă dermatologică trebuie să calce neapărat pragul unui medic de specialitate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!