Social

Patru puncte-santinelă înfiinţate pe raza judeţului, pentru monitorizarea suspiciunilor de infecţii respiratorii şi gripă

Apariţia unor cazuri de gripă porcină la Ruse, o ştire ce nu a fost confirmată nici de autorităţile sanitare din Bulgaria, nici de cele din România, a determinat îngrijorare în rândul giurgiuvenilor, care se tem de o eventuală epidemie de gripă. Medicii ne liniştesc şi spun că, cel puţin deocamdată, pe raza judeţului nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

Deşi este sezonul infecţiilor respiratorii acute, iar în alţi ani, în această perioadă numărul cazurilor de acest gen era destul de mare, de această dată, din fericire, numărul cazurilor de gripă este zero.

Aceasta nu înseamnă, însă, că nu este posibil să apară cazuri de gripă, dat fiind faptul că circulaţia acestui virus este foarte rapidă. Până acum nu au existat nici cazuri confirmate şi nici cazuri care să ridice semne de întrebare. Ministerul Sănătăţii a decis activarea aşa-numitelor posturi-santinelă, unde se recoltează probe de la pacienţii cu suspiciuni de infecţii respiratorii acute sau gripă, iar aceste probe sunt trimise la analize, în Capitală. În judeţul Giurgiu, funcţionează patru astfel de puncte-santinelă.

Şi, dacă nu aţi apucat să vă vaccinaţi în urmă cu două luni, când a început campania de vaccinare antigripală, medicii au veşti bune: vaccinul poate fi făcut oricând, însă e bine de ştiut că acesta nu are efect imediat, fiind necesară o anumită perioadă până când începe producerea de anti-corpi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!