Actualitate

Proiecte la Consiliul Judeţean pentru toate drumurile din Giurgiu

Veşti bune pentru giurgiuvenii din localităţi precum Palanca, Drăgăneasca, Malu Spart sau Roata de Jos! Drumurile ce le străbat satele vor fi dintre cele mai bune, iar un prim pas în acest sens a fost făcut vineri, 20 aprilie. Consilierii judeţeni au fost de acord cu documentaţiile tehnice aferente investiţiilor respective.

Astfel, consilierii judeţeni giurgiuveni şi-au dat acordul privind documentaţia tehnico-economică pentru următoarele drumuri: DJ 401 A, între Palanca şi Stoeneşti, lucrările urmând să fie făcute pe o lungime de 5 kilometri. DJ 404 limită judeţ Dâmboviţa – Drăgăneasca – Floreşti, cu reabilitarea a 7 kilometri. DJ 601 Bolintin Deal – Bolintin Vale – Malu Spart, pe o lungime de 11 kilometri. A fost aprobată documentaţia şi pentru DJ 601 D Letca Veche – limită judeţ Teleorman, fiind proiectate lucrări pe o lungime de 2 kilometri, dar şi pentru DJ 611 Roata de Jos – Sadina – Cartojani – limită judeţ Teleorman, reabilitarea urmând să fie făcută pe o lungime de 5 kilometri. Consiliul Judeţean Giurgiu intenţionează să modernizeze şi DJ 412 D Bucşani (DN 61) – Malu Spart, pe o lungime de circa 8 kilometri.

„Sunt lucrări cuprinse în acelaşi contract pe care l-am semnat pentru reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane din mai multe drumuri judeţene. Am încercat să cuprindem aici toate nevoile noastre, pentru care nu am găsit înţelegere la Guvern sau nu am găsit finanţare europeană”, a spus în plen preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Tot în şedinţa de vinerea trecută, preşedintele Dumitru Beianu a luat în discuţie şi situaţia Drumului Judeţean 504, între Putineiu şi limita cu judeţul Teleorman. Edilul a specificat că reabilitarea arterei respective ar trebui să fie realizată prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.

„Este un program care văd că întârzie cu demararea, ar fi trebuit alaltăieri (miercuri, 18 aprilie, n.r.) să fie aprobată în şedinţă de Guvern, s-a amânat şi nu ştim pentru cât timp”, a spus Beianu, precizând că drumul respectiv va beneficia de unele lucrări de reparaţii în baza unui proiect de hotărâre aprobat de altfel vinerea trecută.

Pe de altă parte, Dumitru Beianu a anunţat de asemenea că în maximum două săptămâni vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru începerea lucrărilor pe Drumul Judeţean 603 ce porneşte de la Naipu şi ajunge la Comana. Proiectul respectiv este unul cu fonduri europene, având o valoare de 16 milioane de euro. „Am depăşit cei 100 de kilometri de drumuri judeţene pe care ne-am propus să îi reabilităm cu fonduri europene şi, în mod cert, am depăşit cele 100 de milioane de euro, accesare fonduri europene, care a fost iarăşi un obiectiv stabilit la începutul mandatului”, a mai spus Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!