Social

Sute de proiecte de mediu depuse de autorităţile giurgiuvene în 2010

Un aer mai curat, folosirea energiei solare şi crearea de noi spaţii verzi, toate acestea au fost anul trecut în atenţia autorităţilor din Giurgiu. Astfel, în 2010, au fost depuse sute de proiecte de mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Giurgiu finalizând luna aceasta monitorizarea semestrială pe acest domeniu.

Astfel, potrivit APM, anul trecut, au fost înregistrate 320 de proiecte de mediu. Dintre acestea, nouă au fost finalizate în perioada iunie-noiembrie 2010, 95 de proiecte erau în derulare în octombrie, iar 216 sunt încă în stadiu de propuneri.

Potrivit reprezentanţilor Protecţiei Mediului Giurgiu, dintre proiectele finalizate, patru au vizat protecţia calităţii aerului, unul se referă la utilizarea resurselor regenerabile de energie, iar alte trei au avut ca scop creşterea suprafeţei spaţiului verde. În plus, un alt proiect a fost realizat în domeniul turismului şi recreării.

Referitor la proiectele privind protecţia calităţii aerului, cele mai multe au vizat modernizarea drumurilor de interes local şi judeţean.

În 2010, au fost întocmite şi proiecte pentru alimentări cu apă, introducerea canalizării şi pentru realizarea de staţii de epurare. Mai mult decât atât, anul trecut au fost înregistrate 11 proiecte de mediu ce vizează protecţia împotriva dezastrelor naturale.

26 de proiecte au fost depuse în 2010 în domeniul utilizării resurselor regenerabile. Propunerile din portofoliu au ca scop valorificarea potenţialului solar în instalaţii de încălzire, dar şi folosirea biogazului sau a biomasei ca surse alternative pentru obţinerea energiei electrice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!