Social

Tinerii care au terminat studiile după 2008 reprezintă o generaţie pierdută dacă UE nu ia măsuri

tineriÎn discursul suţinut luni, 10 martie, în cadrul Conferinţei Europene privind Educaţia şi Piaţa Muncii pentru Tineri, premierul Victor Ponta a atras atenţia asupra faptului că Uniunea Europeană se confruntă cu mai multe provocări.
Respectiv criza economică şi financiară, competitivitatea, schimbările climatice sau crizele de la frontiere. Cea mai gravă însă, în opinia şefului executivului român, poate fi cea a lipsei locurilor de muncă pentru generaţiile care au terminat diverse forme de educaţie după 2008. ”Consider că cea mai gravă criză cu care Europa se poate confrunta se pregăteşte în aceşti ani. Este vorba despre generaţia care a terminat diverse forme de educaţie după 2008. Aceşti tineri nu-şi găsesc un loc de muncă, o specializare adecvată, nu-şi pot dezvolta o carieră în viaţă. Dacă Europa nu ia măsuri concrete acum, aceasta va fi o generaţie pierdută, şi asta va fi mai grav decât orice altă criză cu care se confruntă acum Uniunea Europeană.”
Peste 23% dintre românii până în 25 de ani sunt şomeri, majoritatea fiind absolvenţi de liceu. Şomajul în rândul tinerilor este o problemă acută cu care se confruntă nu numai România, ci toate ţările membre ale UE.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!