La zi

Un TIR încărcat cu alimente, haine, cereale, jucării, pături şi alte lucruri necesare sinistraţilor, a ajuns ieri în trei comune din judeţul Galaţi

andrei-alexIeri dimineaţă, toate ajutoarele – lăsate de giurgiuveni în cortul amenajat în faţa PSD Giurgiu de tinerii social-democraţi, au ajuns în trei comune din judeţul Galaţi, afectate de inundaţiile de săptămâna trecută. Prima oprire a giurgiuvenilor a fost comuna Costache Negri. Acolo, peste 300 de case au fost avariate, cele mai multe distruse complet de viitură. Aşa că sprijinul venit de la giurgiuveni a fost ca o mană cerească pentru oamenii de acolo.

Tot la Costache Negri şi tot ieri au ajuns cu ajutoare şi primarul din Buşteni, Emanoil Savin, finul boxeurului Lucian Bute, însoţit chiar de sportiv.

Cei din Prahova au venit în sprijinul sinistraţilor tot cu pături, detergent, alimente neperisabile. Primarul din Buşteni a spus că de la bugetul local au fost alocate peste 800 de milioane de lei vechi, iar alte 800 de milioane au fost strânse din sponsorizări.

Revenind la acţiunea tinerilor social-democraţi din Giurgiu, cea de-a doua destinaţie a TIR-ului încărcat cu ajutoare a fost comuna Fârţăneşti. Acolo, peste 100 de familii au avut de suferit din pricina inundaţiilor.

Măstăcani a fost cea de-a treia comună unde au dus ajutoare cei de la TSD Giurgiu. Acolo, cei mai năpăstuiţi au fost fermierii. Au fost distruse de ape sute de tone de furaje şi cereale.

Primarul Ilie Dănuţ ne-a mai spus că, disperaţi pentru că nu mai au ce să le dea să mănânce animalelor, unii fermieri le-au scos la vânzare.

Acţiunea TSD Giurgiu de strângere de ajutoare pentru sinistraţi a fost organizată la rugămintea tinerilor social-democraţi din judeţul Galaţi. Organizaţia noastră de tineret a fost printre cele care au răspuns prompt strigătelor de ajutor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!