Actualitate

Viceprimarul Alexandru Vladu: „ Orice încercăm să facem pentru învăţământ se loveşte de negativismul Inspectoratului Şcolar!”

Orice iniţiativă venită din partea Primăriei în privinţa învăţământului giurgiuvean se loveşte de un zid de negativism din partea Inspectoratului Şcolar. Este declaraţia făcută, în aceleaşi discuţii din Consiliul local, de viceprimarul Alexandru Vladu.

Lipsa totală de colaborare dintre Primărie şi Inspectoratul Şcolar a fost subliniată de viceprimarul Alexandru Vladu, în aceleaşi discuţii legate de învăţământul local purtate în ultima şedinţă a Consiliului local. Viceprimarul spune că Primăria se ocupă, practic, doar cu… cheltuielile, asigurând reparaţiile şi întreţinerea clădirilor şcolilor şi că orice iniţiativă ar avea în privinţa învăţământului, se loveşte de refuzul Inspectoratului Şcolar, cu care, practic, nu există nicio colaborare.

Un exemplu concret este cazul Liceului de Marină şi a celui Tehnologic, liceu ce funcţionează într-un internat. Ambele instituţii au clase foarte puţine, ambele sunt licee tehnice, aşa că Primăria a propus unirea celor două instituţii.

O altă propunere concretă a Primăriei, care s-a lovit de acelaşi refuz al Inspectoratului Şcolar era cea ca fiecare şcoală să fie ordonator de credite, asumându-şi, astfel, responsabilitatea cheltuirii fondurilor ce îi sunt alocate.

În aceste condiţii, Primăria nu a reuşit să facă nimic din ce şi-a propus pentru învăţământul giurgiuvean… Asta deşi au fost numeroase întâlniri, la toate nivelele, cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, întâlniri ce au rămas fără niciun rezultat concret.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!