Sport

Victorie după o lună de secetă pentru Astra Giurgiu

Echipa de fotbal Astra Giurgiu a câştigat duminică, pe teren propriu, meciul disputat pe teren propriu împotriva celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ. Conduşi încă din minutul 9 după penalty-ul transformat de Golubovici, giurgiuvenii s-au impus până la urmă cu 4-2, eroul gazdelor fiind nigerianul Kehinde Fatai, autor al unei duble şi a unei pase decisive

Daniel Isăilă a bifat prima victorie în calitate de antrenor al Astrei Giurgiu. “Alb-negrii” au câştigat partida cu scorul de 4-2 la capătul unui joc spectaculos, pe care l-a dominat cu autoritate în special în repriza secundă.

Ceahlăul a deschis scorul în minutul 9, în urma unui penalty obţinut de Gheorghiu la un fault al lui Silviu Lung care nu s-a înţeles cu Alexandru Măţel. Golubovic a şutat tare şi pe centru, făcând asistenţa să amuţească.

În minutul 38 a ieşit la rampă nigerianul Kehinde Fatai care a egalat cu o lovitură de cap după o lovitură liberă excelent executată de Constantin Budescu de pe partea dreaptă.

Mult mai degajaţi după ieşirea de la cabine, giurgiuvenii şi-au creat numeroase ocazii de gol, lucru sesizat şi de patronul Ioan Niculae.

După trei bare, Astra intră în avantaj în minutul 76. O combinaţie africană Bukari – Fatai, se încheie cu un şut puternic, aproape de vinclu.

Peste alte trei minute, Ben Youssef reia în plasă un şut centrare al lui Budescu. A fost primul gol al tunisianului în Liga I, devenit un titular obişnuit în acest an.

Un marcaj larg al căpitanului Andrei Mureşan i-a readus pe nemţeni în joc în minutul 82, nou-intratul Andrei Pavel păcălindu-l pe Silviu Lung.

Astra a reacţionat însă imediat prin Bukari Sadat care a şutat din careul mic după un corner executat de Budescu şi o deviere ingenioasă a lui Kehinde Fatai.

S-a încheiat 4-2, rezultatul mulţumindu-l pe antrenorul Daniel Isăilă.

În urma acestui rezultat, Astra a acumulat 50 de puncte, revenind pe poziţia a doua a clasamentului, cel puţin până înaintea partidei dintre Steaua şi Petrolul.

Următorul joc al giurgiuvenilor va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, în deplasare, contra celor de la FC Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!