Actualitate La zi

Vor şedinţă extraordinară pentru proiectul cu lărgirea ADI-ului. Aproape 30 de comune sunt încă în aşteptare

marian maroiuConsilierii locali ai PNL Giurgiu au anunţat la finalul şedinţei extraordinare, marţi, 22 aprilie, a Consiliului Municipal, că au acordul scris a o treime dintre toţi consilierii pentru ca pe 25 aprilie să se întâlnească din nou.

Liberalul Marian Măroiu a spus că, în opinia sa şi a tuturor semnatarilor actului privind convocarea unei noi şedinţe, acest proiect(pe care cei de la PNL au tot încercat, fără succes, să-l introducă pe ordinea de zi în alte 5 rânduri), este unul urgent şi există riscul pierderii a 150 de milioane de euro- bani pentru investiţii în sisteme de apă-canal pentru aproape 30 de comune. Dar, de asemenea, pot fi pierdute şi alte câteva milioane de euro- bani ce ar putea intra în investiţii pe acelaşi domeniu, în municipiu.
Primarul Nicolae Barbu a rămas la opinia sa pe care o are încă de când se discută despre acest proiect, respectiv că preţul apei va ajunge la 9 lei din cauza celorlalte comune ce ar avea ca operator regional Apa Service, şi că ar fi citit acest lucru chiar în masterplanul Consiliului Judeţean pe acest subiect. Consilierii liberali l-au contrazis din nou, iar consilierul PP-DD Marius Stanciu l-a întrebat pe edilul-şef dacă are cumva garanţii că, dacă municipiul nu se asociază cu celelalte comune, preţul apei nu va mai creşte?
Barbu a spus că n-ar creşte atât de mult şi spiritele erau cât pe ce să se aprindă iarăşi. Marian Măroiu a încercat să explice faptul că cei de la Comisia Europeană nu mai permit înfiinţarea de noi Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru asemenea proiecte, dar Nicolae Barbu a replicat, la o întrebare precisă, spunând că el nu are „nicio treabă cu ceilalţi primari”.
Nu se ştie încă dacă noua şedinţă extraordinară va avea loc, vom reveni cu amănunte despre subiect.
C.S.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!