La zi

Comuna Cosoba şi oraşul bulgar Marten, dezvoltare în comun

Cultură, social, infrastructură, sunt doar câteva dintre domeniile în care autorităţile din Cosoba, judeţul Giurgiu, şi cele din oraşul Marten, districtul Ruse, Bulgaria, vor coopera de acum înainte. Pe 16 martie, a fost semnat în acest sens un acord de înfrăţire.
 
Zi mare, vinerea trecută, pentru cei din comuna Cosoba. Sătenii au noi prieteni şi parteneri în ceea ce priveşte dezvoltarea zonei, după ce autorităţile locale au semnat acordul de înfrăţire cu oraşul bulgar Marten. O delegaţie bulgară, alcătuită din mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii din Marten, a sosit la Cosoba, fiind întâmpinată de conducerea primăriei localităţii giurgiuvene cu tradiţionala pâine şi sare, dar mai ales cu ospitalitate şi bucurie.
Pentru a arăta că ambele localităţi sunt pregătite pentru un parteneriat de viitor, înainte de orice a fost semnat acordul de înfrăţire. Mai apoi, fiecare a luat cuvântul, mesajul tuturor fiind acelaşi. Această înfrăţire nu poate însemna decât o dezvoltare în comun a celor două localităţi.
„Această înfrăţire este o provocare pentru mine, în perspectiva asocierii în mai multe proiecte şi vreau ca acest eveniment să aibă efecte deosebite. E o onoare şi pentru întreaga comunitate să vă avem alături de noi”, a spus primarul comunei Cosoba, Gabriel Lixandru.
„Am ajuns aici într-o zi însorită şi caldă, să dea Dumnezeu ca acesta să fie un semn bun privind înfrăţirea noastră. M-aş bucura să reuşim să colaborăm în toate domeniile şi să mergem înainte mereu pentru a ajunge acolo unde ne dorim”, a declarat şi primarul din Marten, Dimo Tonev.
Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Tudorel Ţone, s-a referit la această înfrăţire ca la o nouă dovadă de strânsă colaborare, la modul general, a autorităţilor din Giurgiu şi Ruse.
„Doar împreună putem face lucruri bune pentru localităţile noastre! Am realizat împreună, la nivelul celor două regiuni, proiecte extrem de importante şi benefice atât pentru noi cât şi pentru cei din Bulgaria”, a specificat Ţone.
A luat cuvântul şi subprefectul districtului Ruse, Vesko Marinov. „Vreau să vă asigur că veţi avea toată susţinerea mea, ca subprefect, în toate activităţile şi toate proiectele pe care le veţi derula în comun”, a subliniat Marinov.
Aşa cum îi şade bine unui giurgiuvean, cei din Cosoba le-au pregătit oaspeţilor un scurt program artistic, în care le-au fost interpretate mai multe melodii la ţiteră, o puştoaică a cântat o melodie despre mândra ei ţară, dar bulgarii au avut parte şi de o adevărată supriză, iar reacţia lor a fost pe măsură. Au aplaudat continuu şi au recunoscut că au fost foarte emoţionaţi atunci când le-a fost interpretată la nai o piesă din folclorul propriu. Oaspeţii din Marten au fost invitaţi mai apoi să viziteze biserica din localitate, şcoala şi o fabrică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!