Economic

Despăgubiri pentru agricultorii ale căror culturi au fost calamitate

Preţuri mai mici pentru curentul electric folosit la irigaţi şi despăgubiri de până la 7.500 de euro la hectar. Agricultorii păgubiţi de efectele secetei din ultimele luni vor primi sprijin de la autorităţi, a anunţat recent conducerea Prefecturii Giurgiu.
La nivelul judeţului Giurgiu, seceta a făcut ravagii în ceea ce priveşte culturile agricole. Cel mai mult au avut de suferit porumbul, floarea soarelui şi rapiţa, calamitate într-un procent cuprins între 50 şi 80%. În conferinţa de presă de miercuri, 1 august, prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu a vorbit despre măsurile de sprijinire a agricultorilor păgubiţi de capriciile vremii.
Ea a anunţat că ANIF va stabili preţuri mai mici pentru curentul electric folosit pentru instalaţiile de irigat, de la 250 la 200 de lei pentru metrul cub de apă. De asemenea, se va asigura o despăgubire pentru o pagubă mai mare de 30% din totalul producţiei. Despăgubirea în acest caz va fi în proporţie de 80%.
Aceste măsuri sunt valabile pentru IMM-uri. În ceea ce-i priveşte pe fermieri, ei vor primi drept despăgubire până la 7.500 de euro la hectar. De asemenea, printr-o hotărâre de Guvern, 50% din aceste despăgubiri vor fi primite în avans.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!