Politic

PSD se îndepărtează de Europa în fiecare zi în care este condus de Victor Ponta şi Liviu Dragnea

media-141778705186825600În cel mai neaoş spirit dâmboviţean, aşa cum ne stă nouă bine şi cum ne-am obişnuit, europarlamentarul Cătălin Ivan s-a trezit foarte critic la adresa conducerii PSD fix la câteva zile după ce a fost suspendat din partid. Până în acel moment, nu se auzise de vreo filiaţie a acestuia cu Marian Vanghelie, Mircea Geoană sau măcar Dan Şova, cei care ceruseră după alegeri îndepărtarea lui Ponta şi Dragnea din fruntea partidului.
Până la a ne dumiri însă dacă suspendarea europarlamentarului a fost sau nu statutară, ori abuzivă, după cum a tot invocat Ivan, merită să consemnăm ce a declarat acesta presei, cu – desigur – proletară indignare.
”Dragnea şi Ponta trebuie să înţeleagă că nu pot fi doar la Bruxelles europeni, în timp ce acasă se comportă despotic. Am o relaţie de ani de zile cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi mă sfătuiesc în permanenţă cu el. Îi amintesc lui Victor Ponta că proiectul venirii grupului socialist în România a fost al meu şi al lui Martin Schulz. Am multe întâlniri cu lideri, cu oficiali europeni şi nu pot să accept abuzurile care au loc în partid. Eu sunt obişnuit la Bruxelles ca într-un partid să ai şi alte puncte de vedere decât cele ale conducerii, că poţi veni cu o alternativă. Am vorbit cu mulţi colegi din PE, lucrez cu ei, am fost invitat la Berlin, la Londra, oamenii sunt îngrijoraţi de soarta PSD, de toate abuzurile care au loc, de excluderi. Sunt temeri mari legate de modul cum Victor Ponta şi Liviu Dragnea aleg să conducă partidul.
Dacă PSD vrea să redevină un partid european, trebuie să înveţe din ceea ce au făcut alţii bun. În acest moment, PSD se îndepărtează de Europa în fiecare zi în care este condus de către Victor Ponta şi Liviu Dragnea.
Ţin să amintesc că în 2013, în timp ce Ponta se întorcea de la Barosso cu o listă cu 11 puncte, eu am luat atitudine în Parlamentul European în faţa comisarului Vivianne Redding.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!